Boekpresentatie ‘Tijdperk Roger Federer’ donderdag 29 juni

Donderdag 29 juni is de boekpresentatie van mijn boek ‘Tijdperk Roger Federer’ op tennisclub TV Tiebreakers in Amsterdam-Oost. Na zo’n 1,5 jaar hard werken, kan ik eindelijk het boek van Ambo|Anthos uitgevers over de meester aan het grote publiek tonen, altijd een mooi moment. Je bent van harte welkom, als je je aanmeldt!

Meteen moest ik aan een tennisclub denken uiteraard, als ik aan een boekpresentatie dacht. En ik wilde niet alleen maar proosten op het boek, maar ook proberen wat meer te doen met Federer.

Boekpresentatie jpg

Na mijn tweejarige studie van Federer, wil ik mensen inspireren en laten nadenken over Federer, en over hun eigen tennisspel, over hun eigen houding op de baan. Zijn ze relaxed op de baan, of meer tegen zichzelf aan het spelen? Daarnaast wil ik diep ingaan op de mooie tweestrijd tussen Federer en Nadal en de evolutie daarvan tussen 2006 en 2017.

En vraag ik me hardop af, waarom we in Nederland nog nooit iemand hebben opgeleid als tennisser, die ook maar in de buurt komt van Federer? Is Federer een godsgeschenk voor Zwitserland geweest, of kunnen we ooit ook in Nederland dromen van een Federer, die op zoveel vlakken op en buiten de baan uitblinkt?

Federer-feestje op 29 juni!

Vandaar dat mijn boekpresentatie uit een aantal onderdelen bestaat.

-Een workshop op de gravelbanen van Tiebreakers. Waarin we verschillende oefeningen doen om zo dicht mogelijk bij Federer te komen. Visualisatie, ademhaling, voetenwerk, de bal lang nakijken, en uiteraard huilen als Federer ;-).

-Een analyse van toptrainer Frits Bruggencate van Rome 2006 (de langste wedstrijd ooit tussen Federer en Nadal, met 5 uur en 6 minuten, en twee gemiste matchpoints van Federer) en een vergelijking met de Australian Open 2017, waarin Federer en Nadal een waanzinnige rally spelen van 26 slagen. Maar wat gebeurt er precies in die ene rally? Wat voor meta-game wordt er gespeeld?

-Kunnen we in Nederland geen Federer opleiden? En wat moeten we daarvoor technisch, tactisch, mentaal, qua houding, authenticiteit kunnen en doen? Maarten S.H. Elenbaas (M. Sc.), hoofdtrainer Festina en High Performance Strategist, heeft veel verstand van opleiden en kan dit mooi duiden. Hij heeft onlangs op Roland Garros uitgebreid het juniorentoernooi gevolgd.

-En we eindigen met een inkijk in de studie van Federer. Wat leer je nou eigenlijk als je je twee jaar echt intensief met Federer bezig bent? Wat zijn de waarden die hij meegeeft aan de volgende generatie? En is er dan niets aan te merken op Federer, is hij perfect?

Als je dit interessant lijkt – het wordt waarschijnlijk vooral een leuk Federer-feestje – dan zie ik je graag de 29ste! Oh, en niet vergeten, de presentatie wordt geleid door Thomas Christoph, misschien wel de grootste Federer-fan van de Benelux en beyond.

Het boek alvast bestellen, doe je hier: https://lnkd.in/eRW2S2Bf
Aanmelden voor de boekpresentatie doe je via info@sandercollewijn.nl, laat dan weten of je bij de workshop wil zijn.

Roger Federer Sander Collewijn Ambo Anthos 2022

Share

Geef een reactie