Eigen kijk: Kampong-SCHC

Wat viel op tijdens de derby Kampong-SCHC (2-0),  dat ik in het wedstrijdverslag voor het AD niet uitgebreid kon belichten?

-Het spelsysteem van SCHC uiteraard. Het kwartje is gevallen, de schroom is eraf, met dit jonge team kun je dus geen punten halen als je niet massaal gaat verdedigen. En dan is Robbert van de Peppel niet zo’n gek spitsje. Dat beeld van tien SCHC-spelers in de eigen 23-meter met Van de Peppel ergens rond de middenlijn blijft in mijn hoofd hangen. Het was het beeld van de wedstrijd. Probleem met zo’n tactiek: als je achterkomt moet je opeens gaan hockeyen. En dat was niet aan SCHC besteed.

-We kunnen er lacherig over doen (doet iedereen toch wel), maar dit is wel de tactiek waar SCHC nog wat punten mee gaat halen. Probleem tegen Voordaan deze vrijdag: als SCHC Voordaan de bal laat en Voordaan ook weigert om te hockeyen, dan krijgen we een mooie surplace op het hockeyveld, die moeilijk opgelost gaat worden.

-Wat kan Marc Schwarz? Een jeugd bij Amsterdam, daarna Pinoké, Rotterdam, weer Amsterdam en nu dus SCHC. Wat heeft hij in al die jaren uitgespookt bij die topteams? Was het lachertje op de tribune zondag. Hij is heel snel, maar kon geen bal aannemen dus dan houdt het snel op. Heeft tot nu toe totaal geen meerwaarde bij SCHC. Als jonge twintiger aan je vierde club bezig geeft ook te denken.

-Het herstel van Tim Hage. Viel na nachtelijk kroegbezoek in Amsterdam uit een raam en flikkerde elf meter naar beneden en brak zijn pols. Staat nu gewoon echt goed te spelen centraal achterin bij SCHC. Niets van verwacht en nu alweer belangrijk. Mooi om te zien, leuk ook voor die jongen, die niet bekend wil blijven staan als die jongen die helemaal lazarus uit z’n raam flikkerde.

-Aanvoerder Minck Hermans van SCHC. Kan aanvoerderschap niet waarmaken in Bilthoven. Speelt nu op het middenveld, maar kan totaal geen stempel drukken op het spel. Aardige jongen, maar misschien toch eerder een dienende speler op linksachter dan degene die de bal moet hebben. De Ierse international Conor Harte is degene die je eerder de aanvoerdersband zou geven als je vaak naar wedstrijden van SCHC kijkt.

-Thierry Brinkman. Raakte in de eerste helft bij zijn invalbeurt echt geen pepernoot. Echt helemaal niets. Revancheerde zich toch knap in de tweede helft, haalde veel strafcorners voor Kampong en kan dus in een wedstrijd slecht beginnen en goed eindigen. Daar zijn er niet veel van.

-Robbert Kemperman. Is duidelijk in vorm. Heeft het naar z’n zin op Kampong en hockeyt makkelijk, maar ook goed. Al minder dom balverlies dan in zijn eerste wedstrijden bij Kampong en lijkt al wat minder lichtzinnig. Kwam ook vaak centraal op het middenveld in balbezit, hoewel dat niet per se zijn kracht is. Met de discipline van Sander de Wijn zou-ie natuurlijk nog beter zijn. Benieuwd hoe goed-ie nou gaat worden.

-Rendement strafcorner Kampong. 1 uit 12 is natuurlijk geen percentage als je play-offs wilt spelen. Vaste aangevers Sander de Wijn en Ramon Alegre ontbraken en daardoor stond Daan Dullemeijer op de achterlijn. Ritme ontbrak, hoewel Pieter Wiegman via de afschuif een keer op de paal pushte.

-Aantal toeschouwers: zeker een paar honderd man die de moeite namen om de derby te kijken, terwijl het echt schrijnend koud was. Dat het niveauverschil zo groot zou zijn tijdens de wedstrijd was wel te verwachten, maar deed de wedstrijd geen goed.

Blunder van de week

Na de wedstrijd kwam Marieke Dijkstra, assistent-coach bij Dames 1 van Kampong, in trainingspak het veld oplopen. Ging alweer met de veterinnen meedoen. Ze begon over de 7-1 van de Kampong vrouwen tegen De Terriërs. Ik:  “Oh, was je ook wezen kijken in Heiloo?”. Haar gezicht: op onweer. Mijn excuus: zat met mijn hoofd al bij volgend seizoen, werd net afgelopen week duidelijk dat ze Kampong gaat verlaten als trainer, dus vandaar.

Share

Geef een reactie